Sébastien Parotte

Sébastien Parotte is geboren in 1984 in Verviers.

Al op zeer jonge leeftijd toonde hij een verlangen om te zingen en werd door de Opéra Royal de Liège en door La Monnaie geselecteerd om de rollen van kindsolisten te vervullen. Op 17-jarige leeftijd begon hij zijn zangstudie bij Mya Besselink. Hij onderscheidde zich door briljante studies en behaalde een meestergraad in zang en contrabas aan de Conservatoria van Maastricht en Luik.

In 2007 vervoegde hij de Opera Studio in Straatsburg en in 2008 de Muziekkapel Koningin Elisabeth in de sectie Opera Studio onder leiding van José Van Dam.

Zijn eerste optredens zijn: de Baron (Traviata), Don Magnifico (Cenerentola), de Boom en de Stoel (L'Enfant et Sortilèges), Inigo (L'Heure Espagnole), Sirocco (L'Etoile), Masetto en Leporello (Don Giovanni), Cithéron en Momus (Platée), het Requiem van Fauré, de 9e symfonie van Beethoven.

Hij won verschillende internationale wedstrijden waaronder het Internationaal Vocalisten Concours 's-Hertogenbosch en het Koningin Elisabeth Concours in 2011.

Sébastien Parotte heeft deelgenomen aan talrijke masterclasses, met name bij F. Pollet, B. Fassbaender, T. Krause, S. Eken, J. Anderson, R. Alexander, H. Deutsch, E. Kontrubas, C. Desderi.

Momenteel maakt hij deel uit van het Staatstheater Nürnberg onder de muzikale leiding van Marcus Bosch.