Pier Carlo Orizio

Dirigent

Artistiek directeur van het Festival van Brescia en Bergamo, Pier Carlo Orizio (Brescia, 1963) studeerde piano af onder leiding van Sergio Marengoni, studeerde bij Giancarlo Facchinetti en dirigent bij Donato Renzetti en volgde ook wedstrijden van Emil Tchakarov (Venetië, 1988) en Leonard Bernstein (Rome 1989).

Als dirigent heeft hij vele concerten gegeven met enkele van de meest vooraanstaande orkesten in Europa: van het Philharmonisch en St. Petersburg Tsjaikovski Symfonieorkest in Moskou tot de Praagse Symfonie en de Camerata van Salzburg, het Nationaal Orkest van Denemarken tot het Sloveense Filharmonisch Ljubljana, door naar het orkest van Italiaans Zwitserland, de RTV van Zagabria, de Litouwse Nationale Symfonie, de "Haydn" van Bolzano en Trento, het Filharmonisch Orkest van Krakau, de "Enescu" Boekarest, de Filarmonica Arturo Toscanini, het Siciliaanse Symfonieorkest, het Orkest van Cannes en vele andere.

Door zijn concertactiviteiten heeft hij samengewerkt met gerenommeerde solisten, waaronder de namen zoals de legendarische cellist Mstislav Rostropovich, pianist Martha Argerich, violisten Uto Ughi en Salvatore Accardo en zangers Cecilia Gasdia en Sara Mingardo. Zijn werk buiten Europa is ook belangrijk, van de Verenigde Staten van Amerika tot aan Brazilië en met name China, waar hij de afgelopen jaren het International Piano Festival in Beijing heeft opgericht. Hij heeft een CD opgenomen die volledig gewijd is aan Mendelssohn met het orkest van Padova e del Veneto (solisten violist Domenico Nordio en pianist Roberto Prosseda) voor het tijdschrift "Amadeus", evenals een album van Haydn met het festivalorkest van Brescia en Bergamo en pianist Joseph Andaloro. Met een grote interesse in de vernieuwing van symfonisch repertoire, in het bijzonder de muziek van onze tijd, heeft hij de wereldpremières uitgevoerd, met groot succes, van vele partituren van hedendaagse componisten.

Upcoming concerts

Concertmomenten
do 28.02.19 20:00

Gala Olivia Fondation

Dirigent: Pier Carlo Orizio

Solisten : Adam Laloum, Piano ; Solenne Paidassi , Viool