Hugh Wolff & Kit Armstrong (piano)

do 14.02.19 20:00
Cultuurcentrum Hasselt
Tarief los ticket
€24 - €12
vr 15.02.19 20:00
BOZAR
Tarief los ticket
€46 – €38 – €24 – €10

Olivier Messiaen, Oiseaux exotiques    

Ludwig van Beethoven, Concerto voor piano en orkest Nr. 3 in c minor, op. 37

Maurice Ravel, Une barque sur l'océan

Jean Sibelius, Symfonie nr. 5 in Es, op. 82

Re: Beethoven - Natural Wonders (in antwoord op Beethovens Zesde Symfonie, "Pastorale")

Boven het bucolische landschap dat Beethoven in zijn Zesde symfonie (1802-08) tot leven wekt fladderen vogeltjes vrolijk tsjirpend door de hemelsblauwe lucht. De Pastorale echoot na in een programma vol natural wonders.

De krijs van een Indische treurspreeuw opent Oiseaux exotiques (1955/56). Een klankuniversum van vogelsoorten uit alle windstreken openbaart zich. Olivier Messiaen hoorde in het gezang van vogels het meest pure van Gods schepping.

God, wat mooi! Een van de beste ervaringen van mijn levenschreef Sibelius toen hij op een ochtend in april zestien zwanen zag opstijgen. Beroerd door de schoonheid van de natuur verwerkte hij de zwanenhymne in het slot van Symfonie nr. 5 (1915-19).

Zonnestralen schitteren in waterspiegel. Zachtjes blaast de wind in de zeilen. Une barque sur l’océan is het derde deel van Maurice Ravels suite voor piano Miroirs (1904-05).

Net verhuisd naar Wenen had Ludwig van Beethoven – zesentwintig jaar een pronkstuk nodig om een grootse entrée te maken. Met Pianoconcert nr. 2 (1795) maakte hij zijn reputatie waar. Componist, pianist, wonderkind, protégé van Alfred Brendel én vijfentwintigjarige, Kit Armstrong toont vanavond zijn briljante pianospel aan u.

Logo La MonnaieCopresentatie: De Munt in het kader van de Beethoven Cyclus. 
Klik hier voor meer informatie over hun concerten. 
Artiesten

Hugh Wolff

Hugh Wolff is among the leading conductors of his generation.  He has appeared with all the major American orchestras including those of Chicago, New York, Boston, Philadelphia, Los Angeles, S

Kit Armstrong

Kit Armstrong is a prolific pianist, composer and curator.

Solenne Païdassi

« Maintien impeccable, archet ferme, sonorité chaude dans les graves et claire dans l'aigu, rare
pureté de chant, tête manifestement bien faite. N'en jetez plus !