Annelies Van Parys

Annelies Van Parys (1975), is een veel gevraagd componist en schrijft voor heel wat ensembles en orkesten in binnen- en buitenland. De laatste jaren focust haar werk vooral op muziektheater en orkest. Zo is ze sinds 2007 componist in residentie bij Muziektheater Transparant, en heeft ze daarnaast opdrachten lopen voor het Belgian National Orchestra met Collegium Vocale Gent (een War Requiem) en voor het wereldvermaarde Concertgebouworkest Amsterdam.

In 2017 schreef ze het opgelegde werk voor de halve finales van de Koningin Elisabeth Wedstrijd voor cello. Ze kreeg heel wat prijzen en onderscheidingen: Laureaat Tactus Orkestcompositie, Prijs Jeugd en Muziek, Laureaat van de Koninklijke Academie voor Kunsten en Wetenschap, Fedora-Rolf Liebermann Prize for Opera…

Ze geeft les aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en is lid van de prestigieuze Koninklijke Vlaamse Academie voor Kunsten en Wetenschap.

Momenteel werkt ze aan een opera voor Staatsoper Berlijn en Folkoperan Stockholm evenals een nieuw muziektheater project voor Neue Vocalsolisten Stuttgart.

Upcoming concerts

Concertmomenten
do 08.11.18 20:00
vr 09.11.18 20:00
za 10.11.18 20:00
zo 11.11.18 15:00

Hugh Wolff, Sophie Karthäuser (sopraan), Thomas Bauer (baryton) & Collegium Vocale Gent

The Finale to End All Finales