Eva Zaïcik

Solist

De mezzosopraan Eva Zaicik, die in 2018 « Révélation lyrique » werd van de Victoires de la Musique Classique en de 3e Prijs won van de prestigieuze wedstrijd Voix Nouvelles, behaalde in 2016 haar master zang aan het Conservatoire National Superieur de Musique et de Danse de Paris, in de klas van Elene Golgevit. In datzelfde jaar werd zij ook « Révélation lyrique » van de Adami.

In 2016-2017 trad zij op in de opera van Rouen, Versailles en Dijon. Zij debuteerde ook in de Royal Albert Hall in Londen tijdens de BBC Proms met het Ensemble Pygmalion. Dit jaar zingt zij met Les Talens Lyriques (Christophe Rousset) en met Vincent Dumestre, en maakt zij een cd-opname voor het label Alpha met Justin Taylor en zijn Consort. Eva Zaicik nam deel aan de 8e editie van de « Jardin des Voix » van les Arts Florissants van William Christie, met wie zij dit seizoen op wereldtournee is gegaan.

Frankrijk, 17/07/1987, Ivry sur Seine - Mezzosopraan

Upcoming concerts

Concertmomenten
do 31.05.18 20:00
ma 04.06.18 20:00

Concert met de laureaten van de Koningin Elisabeth wedstrijd zang

Al meer dan 75 jaar beroert de Koningin Elisabethwedstrijd met een veelkleurig palet aan emoties: passie, vreugde, verdriet, weerstand, sympathie … een eenwording met de ‘grote’ muziek in een wereld die veel veranderd is.