Adam Laloum

Solist

Adam Laloum kan rekenen op internationale erkenning sinds hij in 2009 de Eerste Prijs van de prestigieuze Clara Haskil-wedstrijd in de wacht sleepte. Vervolgens ging hij in Hamburg les volgen bij Evgeni Koroliov, die de Clara Haskil-wedstrijd in 1977 won. In 2017 werd hij door Victoires de la Musique bekroond als musicus van het jaar.

Adam vertolkt concerto's aan de zijde van orkesten als het Mariinsky Orchestra/Valery Gergiev, het Deutsches Sinfonieorchester Berlin/Nicholas Collon in de Berliner Philharmonie, het Orchestre de Chambre de Lausanne/Joshua Weilerstein op het festival van Saint-Denis, het Belgian National Orchestra/Hugh Wolff, het Orchestre Philharmonique de Radio France/Sir Roger Norrington, het Orchestre Philharmonique de Monte Carlo/Alain Altinoglu, het Orchestre National de Lyon/Gabor Takacs-Nagy, het Orchestre Philharmonique Royal de Liège/John Neschling, het Orchestre de la Suisse Romande/Jonathan Nott, het Orchestre Philharmonique de Strasbourg/Jesus Lopez-Cobos, het Luzerner Sinfonieorchester/James Gaffigan, het Orchestre du Capitole de Toulouse/Joseph Swensen, het KBS Symphony Orchestra/Yoël Levy, het Orchestre National de Bordeaux/Jaime Martin, het Radio-Sinfonieorchester Stuttgart van de SWR, enz.

Hij staat onder meer ook op de bühne in het Théâtre des Champs Elysées, de Wigmore Hall, de Herkulessaal in München, de Tonhalle Zürich, het Auditorium du Louvre, Piano à Lyon, het Grand Théâtre de Bordeaux, het Grand Théâtre d’Avignon, het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, bij de Société Chopin van Bern, en op het Festival de Verbier, het Lucerne Festival, het Internationaal Pianofestival La Roque d'Anthéron, het Schwetzingen Festival, het Klavierfestival Ruhr, de Folles Journées in Nantes, Bilbao en Japan, het Festival international de musique de Colmar, het Festival de musique de Menton, het Festival du Périgord Noir, het Festival Piano aux Jacobins, het Festival van Zermatt, Kissinger Sommer, en de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern.

Adam Laloum werd op 25 februari 1987 geboren en begon op tienjarige leeftijd piano te spelen. Hij studeerde muziek aan het conservatorium van Toulouse en volgde in 2002 les in de klas van Michel Béroff aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris. Hij behaalde zijn hoger diploma Piano in juni 2006 en vervolmaakte zich aan het CNSM van Lyon in de klas van Géry Moutier.

Na een eerste door recensenten bejubeld Brahms-album voor het label Mirare bracht hij een volgende plaat uit in 2013, met twee werken van Schumann: de Grande humoresque voor piano, op.20 en de Sonata nr. 1, op.11. De opname werd in Frankrijk bekroond met de Diapason d’or 2014, de Grand Prix de l’Académie Charles Cros, ffff van Télérama en kreeg in Duitsland de hoogste onderscheiding van het magazine Fono Forum.

Zijn laatste opname verscheen bij SONY MUSIC. De twee Concerto's voor piano van Brahms nam hij op met het Rundfunk Sinfonieorchester van Berlijn onder leiding van Kazuki Yamada.

Met klarinettist Raphaël Sévère en cellist Victor Julien-Laferrière nam hij de twee Sonata's voor klarinet en piano, en het Trio voor klarinet, cello & piano van Brahms op. Dat album leverde de muzikanten de Diaposon d'or 2015 en een ffff van Télérama op.

Adam stond in 2015 mee aan de wieg en is artistiek directeur van Les Pages Musicales de Lagrasse, een festival dat volledig in het teken staat van kamermuziek.

Upcoming concerts

Concertmomenten
do 28.02.19 20:00

Gala Olivia Fondation

Dirigent: Pier Carlo Orizio

Solisten : Adam Laloum, Piano ; Solenne Paidassi , Viool

Concertmomenten
vr 04.05.18 20:30

Hugh Wolff & Adam Laloum (piano) - Noémie Schellens (sopraan)