Belgian National Orchestra

Praktische informatie

Het Nationaal Orkest van België (NOB) is hét symfonisch orkest bij uitstek. Het orkest heeft als hoofdopdracht om symfonische repertoire in België en in het buitenland te ontwikkelen en uit te voeren. Het wil verder uitgroeien tot een artistieke, culturele en professionele referentie.

 

Het NOB is drager van het Europese symfonische repertoire en wil daarmee met de twee voeten in de hedendaagse samenleving staan. Het orkest wil de artistieke en intellectuele aspecten van onze westerse cultuur identificeren, begrijpen en uitdragen. Met vernieuwing en grensverleggende programmatie wil het NOB zich richten op de universele essentie van deze Europese traditie.

 

Door de uitoefening van zijn opdrachten draagt het NOB aan de culturele en economische ontwikkeling en samenwerking van de verschillende culturen die Brussel en België rijk zijn alsook van de unieke Belgische identiteit. Samenwerking, dialoog, verstandhouding en diversiteit behoren tot haar kernwaarden.

 

Gevestigd in Brussel wil het NOB de internationale uitstraling van zijn activiteiten versterken en bijdragen aan de positionering van Brussel als hoofdstad van België en Europa.

 

Inhoud functie

 

Wij zijn op zoek naar één of meerdere stagiaires die ons team in 2017 gaan versterken op het gebied van fundraising & sponsoring.

 

Je begrijpt dat events, het onthaal en de communicatie onder welke vorm ook uitgelezen middelen zijn om duurzame relaties uit te bouwen met ons publiek alsook om ons orkest te ondersteunen. Ben je creatief en nauwgezet met zin voor strategie ? Organiseer en communiceer je graag concepten rond sponsoring en fundraising ? Is klassieke muziek jouw passie? Bent je nieuwsgierig naar de geheimen van een symfonisch orkest? Wil je kennis werven op het gebied sponsoring en fundraising? Dan is deze stage precies wat jij zoekt!

 

 

Je sterke punten

  • Je beschikt over veel inlevingsvermogen, maar je bent niet bang om je eigen mening te zeggen.
  • Je bent zelfs een challenger. Door de vragen die jij durft stellen, stimuleer je collega’s nog een stap verder te denken.
  • Dromen doe je niet om te ontsnappen aan de realiteit, maar om oplossingen te vinden voor de toekomst.

·        Je bent nauwgezet en goed georganiseerd en werkt graag met databestanden.

·        Je houdt van contact met het publiek en je schrikt niet terug om deuren te openen van potentiële partners

·        Een bijdrage leveren en meewerken aan de voorbereiding van de logistiek, concerten en evenementen.

 

Jouw profiel

·        Je volgt een hogere opleiding in de richting van marketing/communicatie/economie

·        Liefde voor klassieke muziek

·        Uitstekende beheersing van de Franse/Nederlandse taal, en een goede beheersing van het Engels.

·        Je bent dynamisch, flexibel, enthousiast, georganiseerd en nauwgezet

·        Je bent autonoom maar je houdt er ook van om samen te werken in een team

 

Wat bieden wij jou

·        Een stage bij het belangrijkste orkest van België

·        Een actieve en gevarieerde ervaring in een dynamische, artistieke, nationale en internationale omgeving

·        Een stageplek in het hart van Brussel

 

Ben je geïnteresseerd?

 

Let op! Je moet minstens 3 maanden beschikbaar zijn. Fulltime of parttime aanwezig, over dagen en uren valt te onderhandelen. Wij zijn het hele jaar opzoek naar stagiaires: schroom niet om te solliciteren en geef aan in welke periode je wilt stage lopen.

 

Mail je CV en motivatiebrief naar Béatrice Best, b.best(at)nob-onb.be , onder naam van ‘stage communicatie marketing sponsoring’.

 

 

 

Het Nationaal Orkest en jongeren

Cultuur voor iedereen: daar werkt het NOB aan mee. Daarom is het (w)onderwijzen aan jongeren ook voor ons van belang. De kracht van onze jeugdprojecten ’15-’16 zit in de spanning tussen ons en onze doelgroep. Geestdrift werkt langs twee kanten, altijd!

 

Welke FAN van het NOB bent u?

Als FAN van het Nationaal Orkest van België draagt u bij tot de ontwikkeling van ons artistieke project.

Newsletter