Belgian National Orchestra

Conversation Officer - stage

Het Nationaal Orkest van België (NOB) is hét symfonsich orkest bij uitstek. Het orkest heeft als hoofdopdracht om symfonische repertoire in België en in het buitenland te ontwikkelen en uit te voeren. Het wil verder uitgroeien tot een artistieke, culturele en professionele referentie. 

Het NOB is drager van het Europese symfonische repertoire en wil daarmee met de twee voeten in de hedendaagse samenleving staan. Het orkest wil de artistieke en intellectuele aspecten van onze westerse cultuur identificeren, begrijpen en uitdragen. Met vernieuwing en grensverleggende programmatie wil het NOB zich richten op de universele essentie van deze Europese traditie. 

Door de uitoefening van zijn opdrachten draagt het NOB aan de culturele en economische ontwikkeling en samenwerking van de verschillende culturen die Brussel en België rijk zijn alsook van de unieke Belgische identiteit. Samenwerking, dialoog, verstandhouding en diversiteit behoren tot haar kernwaarden.

Gevestigd in Brussel wil het NOB de internationale uitstraling van zijn activiteiten versterken en bijdragen aan de positionering van Brussel als hoofdstad van België en Europa. 

Inhoud functie

Het NOB is op zoek naar een online marketeer. Als Conversation Officer weet je als geen ander dat moeilijke woorden uit den boze zijn. Je beseft dat de manier waarop je communiceert even belangrijk is als de inhoud die je wil overbrengen.

Het hoeft geen betoog dat je beschikt over een geweldige pen. Wat een instrument is voor onze muzikanten, is het klavier voor jou: een manier om altijd te raken. 

Je schrijftalent is het startpunt van alles: je weet hoe je een blogpost opbouwt, zowel qua stijl als SEO-gewijs. Je erkent de kracht van een goeie newsletter en weet als geen ander dat social media de turbo kan zijn om al die content de wijde wereld in te sturen.

Daar houdt het echter niet op. Je houdt de vinger aan de pols en je staat open voor experiment. Niet omdat snapchatverhalen grappige gadgets zijn, maar omdat we er op termijn misschien onze creatieve doelgroep perfect mee kunnen bereiken.

Wij zijn op zoek naar één of meerdere stagiaires die ons team in 2017 gaan versterken op het gebied van digitale communicatie. Is klassieke muziek jouw passie? Bent je nieuwsgierig naar de geheimen van een symfonisch orkest? Dan is deze stage precies wat jij zoekt!

Je sterke punten: 

Je beschikt over veel inlevingsvermogen, maar je bent niet bang om je eigen mening te zeggen.

Je bent zelfs een challenger. Door de vragen die jij durft stellen, stimuleer je collega’s nog een stap verder te denken.

Dromen doe je niet om te ontsnappen aan de realiteit, maar om oplossingen te vinden voor de toekomst.

Je weet je weg te vinden in de belangrijkste marketing- en mediabronnen. 

Je wordt enthousiast van vernieuwing en technologie. Je wordt enthousiast van de plannen van Elon Musk en hebt een duidelijk idee over de nieuwsapp van Quartz.

 

Wat bieden wij jou

Een stage bij het belangrijkste orkest van België

Een actieve en gevarieerde ervaring in een dynamische, artistieke, nationale en internationale omgeving

Een stageplek in het hart van Brussel

Ben je geïnteresseerd?

Let op! Je moet minstens 3 maanden beschikbaar zijn. Fulltime of parttime aanwezig, over dagen en uren valt te onderhandelen. Wij zijn het hele jaar opzoek naar stagiaires: schroom niet om te solliciteren en geef aan in welke periode je wilt stage lopen. 

Mail je CV en motivatiebrief naar Pieter Lembrechts (p.lembrechts@nob-onb.be) onder naam van ‘stage communicatie marketing’.

 

 

Het Nationaal Orkest en jongeren

Cultuur voor iedereen: daar werkt het NOB aan mee. Daarom is het (w)onderwijzen aan jongeren ook voor ons van belang. De kracht van onze jeugdprojecten ’15-’16 zit in de spanning tussen ons en onze doelgroep. Geestdrift werkt langs twee kanten, altijd!

 

Welke FAN van het NOB bent u?

Als FAN van het Nationaal Orkest van België draagt u bij tot de ontwikkeling van ons artistieke project.

Newsletter