Belgian National Orchestra

Het NOB

Het Paleis voor Schone Kunsten

Vanaf de oprichting is het Nationaal Orkest van België een geprivilegeerde gast in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. Deze centrale hub in het culturele leven van ons land biedt ons voor vele concerten het podium. 

Het Paleis voor Schone Kunsten werd gebouws in de jaren 1920. In die tijd ontbrak er in Brussel een grote tentoonstellingsruimte en een grote concertzaal. 

Victor Horta, een architect waar we als Belgen trots op zijn, stelt voor om een plaats gewijd aan de kunst te creëren in het midden van onze hoofdstad. Geinaugureerd in 1928 kent het, in Art Deco stijl opgertrokken, gebouw een reputatie die ver buiten onze landsgrenzen rijkt. 

Er worden verschillende disciplines verzameld: plastische kunst, cinama, en muziek. Verschillende organisaties organiseren er hun activiteiten. 

Dit alles maakt dat het Paleis voor Schone Kunsten een plaats is van ontdekkingen, ontmoetingen en uitwisselingen op verschillende vlakken. 

 

 

 

Het Nationaal Orkest en jongeren

Cultuur voor iedereen: daar werkt het NOB aan mee. Daarom is het (w)onderwijzen aan jongeren ook voor ons van belang. De kracht van onze jeugdprojecten ’15-’16 zit in de spanning tussen ons en onze doelgroep. Geestdrift werkt langs twee kanten, altijd!

 

Welke FAN van het NOB bent u?

Als FAN van het Nationaal Orkest van België draagt u bij tot de ontwikkeling van ons artistieke project.

Newsletter