Belgian National Orchestra

Datums en tickets

  • zaterdag 06/05/2017 - 20:15 - Coutrai
  • tickets
  •  

artiesten

Elim Chan muzikale leiding + MEER

zaterdag 06 mei 2017

Festival van Vlaanderen (Kortrijk)

PROGRAMMA

Kaija Saariaho Terra Memoria
Antonin Dvoràk Symfonie nr.9, op.95 "Uit de nieuwe wereld"

De Tsjechische componist Antonín Dvorák schreef zijn populairste werk in de Verenigde Staten. Van 1892 tot 1895 was hij artistiek directeur en professor compositie aan het National Conservatory of Music in New York. Hij hielp de Amerikanen onder meer in hun zoektocht naar de eigen muzikale roots. Dvorák nam zijn taak ernstig en dompelde zich onder in de muziek van de zwarten en de indianen. Het bekendste resultaat van zijn onderzoek is ongetwijfeld zijn Negende Symfonie, waarin hij volkse elementen verbindt met een klassieke structuur. De positieve sfeer van het werk is helemaal in lijn met Dvoráks enthousiasme over zijn verblijf in de Venenigde Staten. De titel Uit de Nieuwe Wereld verwijst naar de Amerikaanse cultuur, maar hij citeert tegelijk uit de volksmuziek van zijn geliefde vaderland. 

Dvoráks negende wordt uitgevoerd door het Nationaal Orkest van België. Al 75 jaar vertolkt het NOB vol overgave symfonische muziek van vroeger en nu. En in een 'Brave New World' dirigeert ook een vrouw het orkest! We verwelkomen de briljante Chinese dirigente Elim Chan, huidig assistent-dirigent van het London Symphony Orchestra.


Volgende concerten


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/nob/domains/nationalorchestra.be/www/nob-app/html/listEvent.php on line 38