Belgian National Orchestra

Datums en tickets

  • zondag 11/06/2017 - 14:00 - Bruxelles
  • tickets
  •  

artiesten

Orchestre National de Belgique - Nationaal Orkest van België orkest + MEER

zondag 11 juni 2017

EL SISTEMA

Flagey

PROGRAMMA

A déterminer / Te bepalen Concerto

Het project El Sistema Belgium bestaat sinds 2009.

Oorspronkelijk gebaseerd op het Franse model” l’Orchestre à l ‘ Ecole” waarbij de kinderen 2 uur per week instrumentles kregen tijdens de schooluren met de voltallige klas. Nu gaat de muziekles door na de schoollessen om een echt engagement van de kinderen te bekomen en om de band met hun families beter te kunnen aanhalen.

Concreet omvat dit project 5 uren collectieve muziekpraktijkles met een instrument in bruikleen voor elk kind. Twee lesuren worden op school in kleine groepjes per 10 kinderen gegeven. Op woensdagen begeeft elke groep zich naar een cultureel centrum voor de orkestrepetitie. Het jaar wordt afgesloten met een concert met ondersteuning van professionele orkestmusici.

El Sistema Belgium is een levensschool waar de kinderen een grote muzikale familie worden, waar ze leren luisteren, genieten, ontdekken en waar ze een sterke band weven met de andere El Sistema musici.

Een project van ReMuA met de kinderen van El Sistema Nord et Sud en met de medewerking van het Nationaal Orkest van België


Volgende concerten


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/nob/domains/nationalorchestra.be/www/nob-app/html/listEvent.php on line 38