Belgian National Orchestra

Datums en tickets

  • donderdag 20/07/2017 - 20:00 - Bruxelles
  • tickets
  •  

artiesten

Josep Vicent muzikale leiding + MEER
Ji Young Lim viool

donderdag 20 juli 2017

Concert ter aankondiging van de Nationale Feestdag

Paleis voor Schone Kunsten

PROGRAMMA

François Van Campenhout Brabançonne
Dmitry Shostakovich Festive Overture
Jacques Leduc Ouverture d'été
Felix Mendelssohn-Bartholdy Concerto nr.2 voor viool, op. 64
Manuel de Falla El sombrero de tres picos (suite nr.1)
Manuel de Falla El sombrero de tres picos (suite nr.2)

Op 20 juli om 20 uur worden de feestelijkheden rond de Nationale Feestdag ingezet met een concert, net vóór het Bal National dat plaatsvindt op het Vossenplein te Brussel.

Dit klassieke muziekconcert wordt georganiseerd door de internationale Koningin Elisabethwedstrijd, samen met het Nationaal Orkest van België en Bozar, dankzij de steun van de FOD Kanselarij van de Eerste Minister en de Nationale Loterij.

Plaats van het gebeuren is de prachtige Henry Le Boeufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel die akoestisch tot de vijf beste concertzalen ter wereld behoort. De Koning en de Koningin zullen het concert bijwonen.

Programma

Dit jaar vertolkt Ji Young Lim, eerste laureate van de vioolwedstrijd van 2015, het concerto van Mendelssohn. Ze wordt begeleid door het Nationaal Orkest van België, onder leiding van Josep Vicent.

Het Nationaal Orkest speelt verder een ouverture van Dimitri Chostakovitch, een ouverture van de Belgische componist Jacques Leduc en uittreksels uit de Suite nr. 1 en de Suite nr. 2 van Manuel de Falla.

Tickets

Via de onderstaande link kunt u uw gratis tickets reserveren (maximum 4 per aanvraag). Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

U ontvangt van ons een bevestigingsmail met praktische informatie en de tickets om af te drukken. U dient uw tickets aan de ingang te laten zien.

Om plaatsen te reserveren: http://kanselarij.belgium.be/nl/tickets


Volgende concerten


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/nob/domains/nationalorchestra.be/www/nob-app/html/listEvent.php on line 38